De meest recente projecten zijn ontwikkeld voor de Stichting Kerkmuziek Netwerk. Deze stichting beheert twee grote projecten die door Lydia Vroegindeweij zijn bedacht en die samen met anderen verder worden ontwikkeld.

Orgelkids

Het project Orgelkids (sinds 2009) laat kinderen op vele manieren kennis maken met het instrument orgel. Hiervoor zijn materialen en lespakketten ontwikkeld rond het Doe-orgel, een leskist waarmee kinderen zelf een orgel kunnen bouwen en bespelen. Deze Doe-orgels worden inmiddels in 15 landen over de hele wereld gebruikt.

Kerkliedwiki

In de online informatiebank Kerkliedwiki (sinds 2013) worden alle kerkliederen en liedbundels uit het Nederlandse taalgebied (en een deel van buitenlandse liederen) ontsloten. De vindbaarheid van geschikte liederen bij vieringen, kerkelijk jaar, Bijbelteksten en thema’s is het doel voor liturgen. Voor kerkmusici zijn zettingen, bewerkingen voor orgel/piano of koor gedocumenteerd. Voor alle geïnteresseerden zijn de te beluisteren uitvoeringen en de informatie bij liederen interessant. De Kerkliedwiki trekt maandelijks circa 50.000 bezoekers. Aan deze website werken talloze vrijwilligers mee met verschillende expertise, zoals theologen, hymnologen, kerkmusici, dichters, componisten, en softwaremakers.