In 2005 bundelde ik mijn kennis van het uitgeefvak in een kloek handboek van bijna 500 pagina’s. Het Handboek Redactie, het organiseren van publicaties bevat praktische informatie over alle stappen in het uitgeefproces. Het is bedoeld voor medewerkers van uitgeverijen zoals redacteuren en uitgevers, maar ook voor communicatiemedewerkers van andere organisaties die regelmatig publicaties verzorgen.

“Dit boek is het eerst volledige en praktijkgerichte boek over uitgeven. De nadruk ligt niet op de taalkundige bewerking van teksten, maar juist op alle organisatorische kanten van het uitgeefproces. Of het nu gaat om boeken, tijdschriften of websites. Dit boek geeft een inzicht in alle stappen van het proces, waar nodig verschillend per soort product, en voorziet de redacteur van informatie en praktische tips voor het doeltreffend inrichten van de eigen werkwijze.”

Het boek verscheen in 2005, kreeg een tweede druk in 2007 en verscheen daarna nog enkele jaren via printing-on-demand. Het is nog steeds te vinden in bibliotheken en tweedehands boekwinkels.