Na afronding van mijn promotieonderzoek is het leuk om te worden gevraagd om mijn inzichten te presenteren in artikelen of lezingen. Dat doe ik natuurlijk graag. Maar ik zoek ook nieuwe uitdagingen. En dan is het heerlijk om mensen te treffen die dat ook leuk vinden. En dus… ontwikkelde ik samen met zangeres Paula Bär-Giese een muzikale lezing: Het geheim van de Lieder-Freunde. Als Anna Magdalena Bach en Dorothea Schamelius nemen wij het publiek mee naar 1724, het jaar waarin de koraalcantates ontstonden. De première zal zijn tijdens de opening van de Bachweek in Amsterdam, in het Luther Museum.

De lezing zelf is het eigenlijk het eenvoudigste, want daarvoor vormt mijn onderzoek naar ‘Troost bij Luther en Bach‘ de basis. Maar deze lezing wordt ook een muzikale voorstelling. En daarvoor is meer nodig, zoals, kostuums naaien, een scenario schrijven voor ons samenspel en samen repeteren op een pittig maar mooi duet uit een van de koraalcantates.

Kom je luisteren? Of wil je dit programma in jouw kerk of zaal boeken? Dat kan ook. Neem contact op met me voor meer informatie.

The making of...