Tot mijn grote geluk ben ik toegerust met een brede belangstelling. De belangrijkste regel uit de Bijbel die mijn ouders mij als levensmotto meegaven was: “Onderzoek alle dingen en behoud het goede” (uit 1 Tessalonicenzen 5:21). Dat heb ik gedaan en doe ik nog steeds. Op deze blog-pagina deel ik losse berichten, over studie-belevenissen, vondsten en inzichten die mij studievreugde geven. Ik vind het heerlijk om nieuwe kennis op te doen, maar het is net zo leuk om die daarna weer uit te kunnen delen.

Fibonacci en de schoonheid

Leonardo da Pisa (ca. 1170-ca. 1250) beter bekend onder zijn bijnaam Fibonacci was een Italiaanse wiskundige. Hij wordt vaak beschouwd als de eerste westerse wiskundige

Lees verder »

Heel veel dank!

Beste vrienden en vriendinnen, Hadden we op 1 december een ‘normale’ promotieplechtigheid gehad, dan had ik alle aanwezigen tijdens de receptie nog wat persoonlijke woorden

Lees verder »

Ganzenveer

Toch jammer dat de Universiteit Utrecht niet aan stellingen doet bij promoties. Van het feit dat Luther en Bach kennelijk met precies hetzelfde merk ganzenveer

Lees verder »

Een datum

En toen was er weer een stap gezet. De groene vinkjes op het dashboard van mijn PhD-pagina worden steeds talrijker. De leescommissie is positief en

Lees verder »